Uhvaćeni u pokušaju krijumčarenja cigareta sa Kosmeta ka Švajcarskoj

Vranje - Oko 35.000 cigareta marke "Winston" otkrili su carinici prilikom pokušaja krijumčarenja autobusom bujanovačkih registracija sa Kosmeta u Švajcarsku, saopšteno je iz Uprave carina.

Cigarete su otkrivene na graničnom prelazu Batrovci, u zajedničkoj akciji carine i policije, navodi se u saopštenju Uprave carina.

- Cigarete su pronađene u jednom autobusu, u specijalno konstruisanom prostor namenjenom krijumčarenju.

Krijumčareni tovar je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus bujanovačkih registarskih oznaka, koji je putnike sa AP KiM prevozio ka Švajcarskoj.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime putnika odgovorio da osim prtljaga u autobusu nema ničega drugog.

Kako su autobusi ovog prevoznika od ranije evidentirani zbog različitih prekršaja, nije bilo dileme da li i ovaj autobus treba da bude pregledan mobilnim skenerom - navode iz Carine.

Analiza slike, dodaje se u saopštenju, pokazala je da je "to bila dobra procena".

- Uočeno je nekoliko fabričkih šupljina prepravljanih kako bi se pretvorile u namenski prostor za krijumčarenje, tzv. "bunkere".

Skidanjem limenih pregrada sa jednog od njih carinici su otkrili mnoštvo naslaganih paklica cigareta marke "Winston" sa akciznim markicama tzv. "Kosova" - navodi se u saopštenju.

Zbog elemenata krivične odgovornosti vozač je zajedno sa zaplenjenim cigaretama i autobusom predat u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Najnovije vesti