Uhapšeni zbog vršenja pritiska na druge da glasaju za Srpsku listu

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu odredilo je pritvor do 48 sati za dve osobe koje se sumnjiče da su vršile pritisak na druge da se glasa za Srpsku listu, odnosno da su počinile krivično delo povreda slobodne volje birača, prenosi portal KoSSev, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni Z.D. i V.B, od 26. septembra "kontinuirano vršili pritisak i pretili oštećenim O.K, S.K. i J.K, da na parlamentarnim izborima 6. oktobra podrže i glasaju za Srpsku listu", navode iz Tužilaštva, a prenosi KoSSev.

- Osumnjičeni su, prvobitno 26. septembra 2019. godine, vršili pritisak na oštećenog O.K, koji je navodno ušao u vozilo da izvrši pretres, a zatim su mu pretili preko telefona tako da treba da se povinuje njihovim uputstvima.

Gore spomenuti osumnjičeni takođe su 27. septembra 2019. nastavili da vrše pritisak na oštećenog S.K. tako što su ga uveli u njegov automobil, navodno da razgovaraju, protivno njegovoj volji, sve dok oštećeni nije iskoristio trenutak kada automobil nije bio u pokretu da ode sa lica mesta - navodi se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu.

- U nastavljenom pritisku stranke Srpska lista na članove stranke SLS, sumnja se da je iz političkih razloga oštećena J.K. otpuštena s posla u Domu zdravlja u selu Pasjane, a odluka joj je uručena 30. septembra 2019 - navodi dalje Tužilaštvo.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu u ovom slučaju, pored izjava oštećenih svedoka, poseduje i druge materijalne dokaze (telefonske snimke, SMS-ove) i u zakonskom roku će doneti odluku o bezbednosnoj meri oštećenima, kako bi, kako navodi, uspešno sprovelo krivični postupak.

Najnovije vesti