Uhapšena tri Vranjanca iz Sektora za vanredne situacije, sumnja se na mito

Tri Vranjanca, prvi 1971, drugi 1964. i trećeosumnjičeni 1978. godište, službenici Sektora za vanredne situacije u Vranju, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su, navodno, počinili krivično delo primanje mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Takođe, policija je podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetosmogodišnje žene, odgovornog lica jednog privrednog društva iz Vranja, "zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo davanje mita".

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih, po prethodnom dogovoru sa tom ženom, od januara 2018. godine do 17. jula ove godine prilikom kontrole ispunjenosti zaštitnih mera protivpožarne zaštite u više od 30 privrednih društava na području Pčinjskog okruga "uticao na odgovorna lica da, navodno, elaborate i glavne projekte za zaštitu od požara izrađuju preko jednog privrednog društva iz Vranja", citat je iz saopštenja MUP-a.

Drugi se sumnjiči da je u ime tog privrednog društva "faktički izrađivao elaborate, koje je overavao svojim potpisom kao ispravne i sačinjavao rešenja o saglasnosti na izrađene projekte".

Takođe, sva trojica se sumnjiče da su vršeći nadzor i kontrolu u svojstvu službenih lica u privrednim društvima, "davali saglasnost na već izrađenu tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara".

- Sumnja se da su oni za usluge izrade elaborata i davanja rešenja o saglasnosti na izrađene projekte, više puta zahtevali i primali novac od osumnjičene - citat je iz saopštenja MUP-a.

Kako se sumnja četrdesetosmogodišnja žena je "novac davala jednom od njih koji je 10.000 evra zadržao za sebe, dok je 3.900 evra dao drugoosumnjičenom za izradu projekata i trećeosumnjičenom 2.500 evra za izvršeni nadzor i kontrolu".

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Najnovije vesti