Uhapšena službenica Gradske uprave u vezi sa Slučajem Bulatović

Jedna službenica Gradske uprave u Vranju uhapšena je pod sumnjom da je u novembru 2020. godine "sačinila fiktivan zapisnik o saslušanju suseda, u kojem je konstatovala da je prisutna osoba čiji je potpis na zapisniku falsifikovan, a zapravo je navedena osoba u tom periodu bila na lečenju", saopšteno je u ponedeljak iz MUP-a Srbije.

Ovaj slučaj dovodi se u vezu sa događajem u vezi s kojim je Dragana Cvetković, ćerka obolelog od raka, u medijima tvrdila da je Velimir Bulatović, otac narodnog poslanika i šefa vranjskog SNS-a Slaviše Bulatovića, navodno "lažirao potpis njenog oca kako bi došao do zemljišta u javnoj svojini i tu nastavio sa gradnjom privatnog objekta".

Zbog ovoga su hapšenje službenice GU u Vranju sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

"Postoje osnovi sumnje da je ona počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, ona je navedeni zapisnik upotrebila radi preparcelacije katastarske parcele i dobijanja rešenja Skupštine grada Vranje da bi 528 metara kvadratnih zemljišta koje pripada javnoj svojini grada pripalo za novčanu naknadu drugom licu", piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Najnovije vesti