Uhapšena osoba koja je upucala lovca kod Dobrih voda

Uhapšen je i priveden u tužilaštvo na saslušanje muškarac iz Vranja, pod sumnjom je u nedelju upucao lovca, takođe Vranjanca, u ataru sela Dobre vode, javlja portal VOM.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) Miodrag Stojanović izjavio je za ovaj portal da je saslušanje osobe, koja se sumnjiči da je navodno počinila "teško delo protiv opšte sigurnosti", završeno u nedelju.

Detalji se ne saopštavaju u interesu istrage.

Prema rečima Stojanovića iz OJT završen je uviđaj na licu mesta.

Upucani lovac zadobio je povrede koje se karakterišu kao teške telesne u vidu prostrelih rana leve butine, podlaktice i grudnog koša, zbog čega je transportovan u Klinički centar u Nišu.

PREZUMPCIJA NEVINOSTI

Generalije osumnjičenog i ostalih aktera događaja u ovom tekstu nisu objavljene zbog poštovanja pretpostavke (prezumpcije) nevinosti. Zakonik o krivičnom postupku Republike Srbije, u članu 3, propisuje da se "svako smatra nevinim sve dok se njegova krivica za krivično delo ne utvrdi pravnosnažnom odlukom suda".

- Državni i drugi organi i organizacije, sredstva javnog obaveštavanja, udruženja i javne ličnosti dužni su da se pridržavaju pravila iz stava 1. ovog člana i da svojim javnim izjavama o okrivljenom, krivičnom delu i postupku ne povređuju prava okrivljenog - navodi ZKP u članu 3.

Redakcija Vranje News-a stoga moli čitaoce koji imaju primedbe u vezi sa ne/objavljivanjem imena i prezimena učesnika u pretkrivičnim i krivičnim postupcima u kojima nije došlo do pravnosnažne sudske odluke, da imaju razumevanje za neobjavljivanje generalija učesnika u tim postupcima.

Najnovije vesti