Uhapšena jedna osoba zbog dojave o bombi na biračkom mestu u Trnovcu

U Bujanovcu je u sredu uhapšena osoba koja je u četvrtak ujutro telefonom javila da je na biračkom mestu u školi Muharem Kadriu, u selu Veliki Trnovac kod Bujanovca, podmetnuta bomba, saznaje Vranje News iz policijskih izvora.

Zbog ove lažne dojave prekinuto je glasanje za republički parlament, a škola evakuisana.

Kako Vranje News saznaje reč je o osobi koja je od ranije poznata po sličnim dojavama.

Izborni materijal je sakupljen i vraćen u Opštinsku izbornu komisiju (OIK).

Predstavnik RIK-a Veljko Odalović je rekao da će o narednim koracima, odnosno novom glasanju, odlučivati najpre OIK, pa Republička izborna komisija (RIK).

"Kada će biti zakazano novo glasanje, ne mogu da procenjujem u ovom trenutku", rekao je Odalović.

Na biračkom mestu broj 6 u OŠ Muharem Kadriu u Velikom Trnovcu u četvrtak je četvrti put trebalo da budu održani izbori za narodne poslanike.

Poslednja vest: Policijsko saopštenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PS Bujanovac uhapsili su osobu iz Bujanovca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda. Reč je o muškarcu koji je u četvrtak oko 9.40 časova telefonom pozvao OŠ Muharem Kadriju u selu Veliki Trnovac i prijavio da je u toj školi postavljena bomba.

"KD pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi, a pripadnici policije su počinioca ovog krivičnog dela brzo identifikovali i uhapsili. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu", piše u saopštenju iz Policijske uprave u Vranju.

Najnovije vesti