Uhapšen maloletnik: Pokušao da ubije druga posle grupne tuče

Vranje - Maloletnik iz Preševa uhapšen je zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju.

Kako se sumnja, jedan maloletnik iz Preševa je drugoj maloletnoj osobi iz okoline Preševa navodno naneo povrede nožem u tuči u kojoj je učestvovalo pet maloletnih osoba.

Povrede su nanete u predelu grudi i leđa.

Iako su konstatovane lake telesne povrede, delo je kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju zbog blizine vitalnih organa.

Moletnik je saslušan kod sudije Višeg suda u Vranju po predlogu javnog tužioca VJT.

Saopštenje VJT: Određen pritvor do 30 dana

"Dana 13. oktobra dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju od strane Policijske stanice Preševo prijavljeno je da je u 13 časova u Preševu, u Ulici 15. novembar, došlo do tuče između 5 maloletnih osoba, pri čemu je jedna maloletna osoba u tuči koristila nož kojim je povređeno druga maloletna osoba, nanošenjem više ubodnih rana u predelu grudi i leđa. Povrede su u ZC Vranje kvalifikovane kao lake telesne povrede, ali obzirom na to da su nanete u predelu vitalnih oragana, tužilaštvo je radnju kvalifikovalo kao pokušaj ubistva. Maloletna osoba, koja je nanela povrede, privedena je dežurnom sudiji Višeg suda u Vranju i na predlog tužilaštva određen je pritvor u trajanju do 30 dana. U odnosu na ostale učesnike, prikupljaju se dokazi radi kvalifikacije njihovih radnji", piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva od ponedeljka.

Najnovije vesti