Uhapšen direktor škole u selu Klenike pod sumnjom na primanje mita

Vranje - S. C. (1972), direktor u Osnovnoj školi Bora Stanković u seli Klenike u opštini Bujanovac, uhapšen je "zbog postojanja osnova sumnje" da je, navodno, "počinio krivično delo primanje mita", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"On se sumnjiči da je od avgusta 2022. godine u više navrata od odgovornog lica jedne firme koja se bavi isporukom ogrevnog drveta zahtevao, kao i da je potom primio 2.400 evra, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, odnosno da povuče tužbu koju je u aprilu ove godine podneo Privrednom sudu protiv te firme, na ime kašnjenja i neadekvatne isporuke ogrevnog drveta, a po ugovoru o isporuci drveta koji je firma 2022. godine zaključila sa školom.

Kako se sumnja, S. C. je od odgovornog lica firme koje se bavi isporukom drveta zahtevao dostavljanje šest otpremnica, bez upisanog datuma i količina, kako bi u službenim evidencijama navedene škole retroaktivno evidentirao da je isporučena količna ogrevnog drveta koja je nedostajala, a koju zapravo ta firma stvarno nije isporučila, čime bi se stekli uslovi za povlačenje tužbe pred nadležnim sudom, piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla 2.400 evra, kao i otpremnice, dodaje se u saopštenju

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovu akciju hapšenja sproveli su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP MUP-a Srbije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Najnovije vesti