Udruženje Koce zauvek prikupilo oko 4.400 jedinica krvi

Na nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi iz Humanitarnog udruženja Koce zauvek saopšteno je da je ta organizacija prikupila oko 4.400 jedinica krvi.

Na Skupštini udruženja sumirani su rezultati ostvareni od osnivanja i zaključeno da je udruženje u prethodnim godinama ispunilo svoju misiju.

U ovoj godini iz HU Koce zauvek najavljuju da će obeležiti redak jubilej - 5.000-og davaoca krvi.

- Ujedno najavljujemo našu memorijalnu akciju dobrovoljnog davanja koju ćemo organizovati 4. i 5. juna.

O detaljima ćemo blagovremeno obavestiti javnost i medije - najavljeno je iz HU Koce zauvek.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se s ciljem da podigne pažnju javnosti o potrebama koje život znače, kao i da se uputi zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi koji nesebično učestvuju u akcijama davanja.

Udruženje Koce zauvek osnovano je u maju 2017. godine s ciljem očuvanja sećanja na lik Nemanje Kocića Koceta, prerano preminulog maturanta Medicinske škole u Vranju, a radi okupljanja dobrovoljnih davalaca krvi, podizanja svesti o značaju humanitarnih akcija i popularizacije dobrovoljnog davalaštva.

Udruženje ima oko više stotina članova.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...