U Vranju u nedelju ujutro hladno, tokom dana sunčano i toplije

U Vranju je u nedelju u 9 časova izmerena temperatura od minus 1 stepena Celzijusa, dok je subjektivni temeraturni osećaj bio minus 2.

Već u 10 časova temperatura je iznosila 3 stepena u plusu.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) vazdušni pritisak u gradu je 976 milibara, duva severoistočni vetar brzine 1 metra u sekundi.

Vlažnost vazduha je pala sa 93, koliko je iznosila u subotu, na 65 procenata.

Sunčano je sa manjom sumaglicom.

U Srbiji će se prema podacima RHMZ ovog jutra po kotlinama javiti kratkotrajna magla, dok se u narednim satima očekuje još toplije vreme nego u subotu.

Iznad većeg dela Srbije biće pretežno sunčano, samo na severu umereno oblačno i suvo.

Vetar će biti slab i umeren, jugozapadni i zapadni.

Najniža temperatura od -4 do 4, a najviša od 12 na jugu i jugoistoku do 18 stepeni na istoku i zapadu.

Tokom noći na severu se očekuje jače naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak ujutro i pre podne očekuje se prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom.

Zatim postepeno razvedravanje uz slabljenje vetra, najpre na severu.

U utorak pretežno sunčano i toplije.

U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom.

Zatim do kraja perioda suvo uz porast temperature.

POJAČAN INTENZITET SAOBRAĆAJA

Vozače u nedelju očekuje pretežno sunčano i pravo prolećno vreme sa temperaturama koje će se kretati i do osamnaestog podeljka, što u velikoj meri olakšava vožnju. Posle mestimično maglovitog jutra tokom dana će biti pretežno sunčano, samo na severu sa više oblaka, ali bez padavina. Najviša dnevna temperatura iznosiće do 18 stepeni, a u toku noći očekuje se kiša. Prema izveštaju zimske službe JP Putevi Srbije na putevima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju još samo na teritoriji Ivanjice i Vranja, saopštio je AMSS. Svi putni pravci ka zimskim turističkim centrima su prohodni, međutim, vozače i na ovim putnim pravcima u nedelju očekuje veća gustina saobraćaja. Poslednji dan školskog raspusta sigurno će usloviti pojačan intenzitet saobraćaja tokom celog dana, a posebno u onim popodnevnim i večernjim satima kada će i pored dobrih uslova za vožnju vozačima na prilazima većih gradova biti potrebno više strpljenja i tolerancije za volanom uz oprezniju vožnju i strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa. Prema poslednjim informacijama JP Putevi Srbije na naplatnim rampama nema zadržavanja. Prema informacijama Uprave granične policije u nedelju rano ujutro nije bilo zadržavanja na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza.

Najnovije vesti