U Vranju svečana dodela grantova u sklopu projekta ALVED

U utorak 18. maja u hotelu Royal Putnik u Vranju biće organizovana svečana dodela grantova lokalnim organizacijama za projekte odabrane na javnom konkursu u okviru projekta "Pojačavanje lokalnih glasova za pravičan razvoj" (ALVED) održanom početkom godine.

Organizator je "Čovek u nevolji" (People in Need Srbija, PIN), uz podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Predstavnice donatora – Lesli Hes, regionalna menadžerka programa ALVED i Mia Marzuk, viša savetnica u Vladinom fondu Ujedinjenog Kraljevstva za konflikte, stabilnost i bezbednost (CSSF), uručiće sertifikate o grantovima predstavnicima lokalnih organizacija građanskog društva iz Vranja, Bujanovca i Lebana.

Mali grantovi (do 25.000 evra) odobreni su za ukupno pet projekata koje sprovode Udruženje Šoćata (Shoqata Beyond) iz Bujanovca, Centar za ravnomerni regionalni razvoj CenTriR u konzorcijumu sa Udruženjem žena Ruža iz Lebana, Udruženje Romkinja Bujanovac, Centar za aktivizam Vranje i Udruženje građana Odbor za ljudska prava Vranje.

- Dodelom bespovratnih sredstava podržane su lokalne inicijative koje treba da pomognu građanima u suočavanju sa posledicama KOVID-19, bez obzira na etnička razdvajanja.

Tako se odabrani projekti bave različitim problemima koji su dodatno otežani epidemijskom situacijom: od rodne nejednakosti i porodičnog nasilja među romskom zajednicom, preko reproduktivnog zdravlja žena i mentalnog zdravlja mladih, do marketinga socijalnog preduzetništva - kaže se u najavi događaja.

Na svečanosti će učestvovati Lesli Hes, regionalna menadžerka programa, Čovek u nevolji – PIN Srbija, Mia Marzuk, viša savetnica u Vladinom fondu Velika Britanija za konflikte, stabilnost i bezbednost i Suzana Antić Ristić iz Odbora za ljudska prava Vranje.

Događaj će biti organizovan uz puno poštovanje mera protiv širenja epidemije.

Dodela bespovratnih sredstava deo je projekta ALVED Amplifying Local Voices for Equitable Development koji finansijski podržava vlada Velike Britanije.

Projekat sprovode Inicijativa za mirne promene (Peaceful Change initiative PCi) i Čovek u nevolji, u bliskom partnerstvu sa Građanskim inicijativama, Mrežom vršnjačkih edukatora PEN i NGO Aktivom.

Događaj će se održati u utorak 18. maja u Vranju, u svečanoj sali hotela Rojal Putnik od 11 časova.

Čovek u nevolji - People in Need (PIN)

Ovo je češka neprofitna, nevladina organizacija koja obezbeđuje humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom sveta. Na Zapadnom Balkanu, PIN je prepoznatljiv po pružanju hitne pomoći izbeglicama i migrantima. PIN ima kancelarije u Bosni i Hercegovini, Srbiji, na Kosovu (koja pokriva Severnu Makedoniju) i podržava projekte dobrog upravljanja, deinstitucionalizacije i uključivanja osoba sa invaliditetom i inkluzivnog obrazovanja.

Najnovije vesti