U Vranju raspisan javni poziv za zamenu stolarije

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stanovima na području grada Vranja za 2021. godinu.

"Pozivom su definisani uslovi prijave odnosno pravo učešća, obavezna dokumentacija, mesto i rok dostavljanja prijava, kriterijumi za izbor projekata, ocenjivanje, utvrđivanje liste i izbor krajnjih korisnika", navodi se u tekstu javnog poziva.

Za zamenu spoljnih prozora i vrata Grad Vranje i resorno ministarstvo izdvojiće 3 miliona dinara, a maksimalno učešće po prijavi je 80.000 dinara (sa PDV-om), odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova.

Za nabavku i instalaciju kotlova/peći na biomasu biće izdvojeno 1,5 miliona dinara, a po projektu Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike najviše će izdvojiti do 85.000 dinara (sa PDV-om).

Kada je reč o nabavci i instalaciji solarnih kolektora biće opredeljeno 399.600 dinara.

"Zainteresovani građani mogu konkurisati isključivo za jednu meru, a rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Vranja", navodi se u tekstu javnog poziva.

U Bujanovcu odabrane četiri firme

Četiri firme, od kojih su dve iz Bujanovca, prošle su na bujanovačkom opštinskom konkursu za učešće u programu energetske sanacije putem kojeg će građanima biti omogućena zamena stolarije. Na preliminarnoj listi su firme Profil ING i Best Windows, uz Di-Al iz Vranja i Euro PVC iz Raške. Odbijene su prijave dve firme. Rok za podnošenje prigovora ističe u ponedeljak (30. avgust). Nakon toga se očekuje da Opštinsko veće odredi konačnu listu. Uslediće otvaranje javnog poziva za građane koji mogu da izaberu neku od firmi sa liste. Za zamenu stolarije Bujanovčani imaju na raspolaganju 2 miliona dinara, milion iz Ministarstva rudarstva i energetike, a milion iz opštinskog budžeta.

Najnovije vesti