U Vranju preminuo COVID pacijent iz Bujanovca

U COVID bolnici u Vranju preminuo je jedan pacijent iz Bujanovca u noći između nedelje i ponedeljka, javio je RTS.

Ovu vest u popodnevnim satima u ponedeljak potvrđena je iz Kliničkog centra u Nišu koji vodi statistiku za sve bolnice u COVID sistemu juga Srbije.

Precizira se da je pacijent izgubio bitku za život nakon zaražavanja koronavirusom.

Prema poslednjim podacima u Vranju je od 130 testiranih, 43 bilo pozitivno na koronavirus, a najviše u okrugu ih je iz Vranja – 19, slede Preševo i Bujanovac.

Epidemiolozi kažu da je situacija izrazito nepovoljna u Preševu gde ima sve više novoobolelih.

Prema podacima od petka u Bujanovcu je od 1. do 6. novembra registrovano 27 novoinficiranih.

KC NIŠ: PO JEDAN PREMINULI U VRANJU I NIŠU

U Covid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su ukupno 156 pacijenta, govore podaci ove ustanove od ponedeljka popodne.

- Kod 96 pacijenta potvrđeno je prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 4 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra jedan pacijent sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo. U ZC Lekovac u Covid bolnici trenutno je hospitalizovano 15 pacijenata. Kod 7 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. U 3 Covid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 65 pacijenata. Kod 59 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje jedan pacijent sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo - navode iz KC Niš prema preseku podataka od ponedeljka u 16 časova.

Najnovije vesti