U utorak konsultacije Mitrovića i Arifija za formiranje vlasti u Bujanovcu

Vranje - Predstavnici koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) sastaće se u utorak u 12 sati sa Nagipom Arifijem u sedištu njegove Demokratske partije (DP), u pokušaju da se prevaziđu neslaganja oko podele vlasti u novoj vladajućoj većini koju dve najveće političke grupacije u opštini Bujanovac pokušavaju da formiraju, pišu Bujanovačke.

Naprednjaci insistiraju, pre svega, na mestu predsednika lokalne skupštine i podeli funkcija „isključivo na osnovu izbornih rezultata“, kako je ranije rekao Nenad Mitrović, dok Arifi ne pristaje da prepusti drugu poziciju po važnosti u lokalnoj samoupravi, ali i malo šta drugo.

Nezvanično, Arifi predlaže model koji je gotovo istovetan raspodeli moći u prethodnih 8 godina, kada je koalicija srpskih stranaka predvođena Stojančom Arsićem imala mesto zamenika predsednika opštine, uz potpredsednika skupštine, jednog načelnika u Opštinskoj upravi i direktorska mesta Biblioteke i Sportskog centra i Doma zdravlja.

On, bar do sada, nije bio spreman da se odrekne rukovođenjem investicijama, urbanizmom ili JP Komunalac, već je delu „kolača“, koji su Srbi dobijali do sada, pridodao samo mesto zamenika javnog pravobranilaca, što je premalo za naprednjake koji su osvojili isti broj odborničkih mandata kao i DP (10) i ostvarili najbolji rezultat na lokalnim izborima od kada stranka postoji.

Indikativno je da će do sastanka doći neposredno po završetku konsultacija predstavnika izborne liste „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko formiranja nove vlade.

Ishod konsultacija, tvrde poznavaoci ovdašnjih političkih prilika, i eventualna Vučićeva ponuda Albancima za učešće u republičkoj vlasti itekako bi mogla da utiče na „približavanje stavova“ Arifija i naprednjaka.

Najnovije vesti