U Tehničkoj školi otvoreno republičko takmičenje u saobraćaju

U Tehničkoj školi u Vranju, svečano je otvoreno 26. Republičko takmičenje saobraćajnih škola koje je ove godine poprimilo međunarodni karakter učešćem osam srednjih škola iz šest zemalja u okruženju.

Takmičari iz 30 škola iz Srbije, odmeravaće znanje i veštine u naredna tri dana sa vršnjacima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

Grad Vranje i Tehnička škola već su se našli u ulozi domaćina 2014. godine, a ove godine oboren je rekord po broju učesnika.

Predsednik Skupštine Grada Vranja i zamenik predsednika Saveta za bezbednost Grada Vranja Dejan Tričković, podsetio je na otvaranju da je lokalni Savet, zahvaljujući podršci Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u koordinaciji sa Tehničkom školom Vranje, realizovao značajne aktivnosti sa ciljem povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

- Kao predstavnik Saveta na lokalnom nivou mogu sa sigurnošću da kažem da ćemo nastaviti da naše dalje aktivnosti usmeravamo ka unapređenju metoda za veću bezbednost svih građana, pešaka i vozača kao učesnika u saobraćaju - rekao je Tričković.

Prigodnu reč o značaju takmičenja i uslovima bezbednosti u saobraćaju imali su i predsednik Zajednice saobraćajnih škola Miroslav Macura, kao i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U pratećem programu nastupili su učenici Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju.

Najnovije vesti