U subotu počinju Dani Vranja

Manifestacija Dani Vranja počeće u subotu 21. avgusta i trajaće do utorka 24. avgusta, a svi programi biće održani u Vranju.

Tradicionalna manifestacija održaće se sedamnaesti put, a biće otvorena Vranjskim planinarskim maratonom do planine Oblik, čiji je početak zakazan za subotu u 8 časova.

Istog dana od 10 sati u Gradskom parku biće otvoren Etno i sajam knjiga, kao i Letnji atelje Narodnog univerziteta koji će trajati sve vreme manifestacije.

U subotu od 18 časova u Gradskom parku glumci Pozorišta Bora Stanković odigraće za najmlađe predstavu Tri praseta.

Defile folklornih ansambala gradskim ulicama planiran za 18 časova, a sat kasnije za njih će biti upriličen svečani prijem u Gradskoj kući.

U večernjim satima u Gradskom parku program će se nastaviti nastupima folklornih ansambala od 20 sati i plesnih škola od 22 sata.

PROGRAM

U nedelju, drugog dana manifestacije, u gradskom parku biće postavljena izložba kulturnog stvaralaštva, a glumci vranjskog teatra izvešće predstavu Kepler 452–B. U večernjim satima na Trgu Staniše Stošića biće predstavljene knjige Tanka ivica reči i Perje i somot Vranjanca Nenada Marića, a nakon toga na istom prostoru koncert pod nazivom Vranjski merak – pesme na mesečini. Nastupiće Branimir Stošić Kace, Grupa Izvor, Slobodan Jovanović Cobi i Petar Mitić Pepi. I treći dan manifestacije počeće planinarskim maratonom do Besne Kobile. Na trgu Staniše Stošića biće predstavljeno književno stvaralaštvo Vanje Bulića, a nakon toga koncert će održati hor Muzičke škole Stevan Mokranjac. U večernjim satima na istom prostoru biće održan Memorijal Bakije Bakića kada će nastupiti trubački orkestri Nenada Mladenovića, Saše Ajdarevića, Jovice Ajdarevića, Dejana Svdića i Ekrema Mamutovića. Istog dana u popodnevnim satima na atletskoj stazi gradskog stadiona javni čas održaće čuvena srpska atletičarka Olivera Jevtić. Poslednjeg dana manifestacije 24. avgusta na više lokacija u gradu počev od 10 sati biće održan Reli prijateljstva, defile i izložba oldtajmera kako u Vranju tako i u Vranjskoj Banji, gde će nastupiti i hor MŠ Stevan Mokranjac. Istog dana u gradskom parku biće otvorena izložba fotografija starog Vranja, održana Samsijada i predstavljeni tradicionalni ukusi juga, a za najmlađe biće priređene karaoke i dečji maskenbal koji će predvoditi mališani vrtića Naše dete. Planirano je da manifestacija Dani Vranja 2021 bude završena performansom na vranjskom dijalektu pod nazivom Odovde po tam’ – nema! I cel vek toj je!, koji će biti održan u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića u organizaciji Kulturno–obrazovnog centra Vranje.

Najnovije vesti