U sredu počinje Nedelja Crvenog krsta

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja, biće obeleženi i u Vranju.

U Crvenom krstu Vranje biće održana sednica skupštine, a povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, biće priređeno svečano uručenje znakova priznanja za zaslužne pojedince i kolektive.

Pirprema se i prijem za penzionere i volontere, učešće na Dečjem festivalu, obilazak seoskih domaćinstava, realizacija brojnih edukativnih radionica u osnovnim i srednjim školama, te tradicionalna akcija Paket za novorođenu bebu i brojne druge aktivnosti.

Ove godine ovi značajni događaji obeležavaju pod sloganom Sačuvajmo humanost.

"Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.

U svetu koji je obeležen krizama i gubicima bez presedana, značaj Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca još je veći.

Dok obeležavamo ovaj značaj datum za ceo Međunarodni pokret, tema Sačuvajmo humanost služi kao dirljiv podsetnik na trajnu posvećenost Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca da podrži ljudsko dostojanstvo, ublaži patnju i pruži pomoć ljudima koji se suočavaju sa teškim okolnostima, posebno u udaljenim i teško dostupnim područjima", navodi se u saopštenju.

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta, dodaje se, realizuju svoje aktivnosti "poštujući principe organizacije koji postaju njihova lična ubeđenja".

"Humanost, kao osnovni i izvorni princip naše organizacije aktuelnim dešavanjima u svetu svakodnevno je na ispitu.

U našoj organizaciji humanost živi i svi članovi, volonteri i zaposleni svojim aktivnostima i delovanjem poštuju ovaj princip želeći da naša zajednica sačuva i promoviše humanost.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je prilika da se promoviše humanitarni rad naše organizacije kroz različite programe koje sprovodimo.

Vodeći računa o potrebama drugih ljudi oko nas pokazujemo da svi možemo sami, ne čekajući na nekog drugog, da promenimo svet oko nas.

Svi vole kada im se dogode male, jednostavne, dobre stvari.

Takvim gestovima volonteri i zaposleni Crvenog krsta promovišu humanost", poručuje se u tekstu saopštenja

Najnovije vesti