U septembru počinje izgradnja stanova za bezbednjake u Vranju

U septembru će početi radovi na izgradnji prvih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, a nakon toga izgradnja će sukcesivno jrenuti i u drugim gradovima, saopštava Vlada Srbije.

Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji, odlučila je da u prvu fazu projekta, pored Vranja, Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u toj fazi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Za izgradnju će se, kako je saopšteno, koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na sednici Vlade da je taj projekat od izuzetnog značaja za Srbiju i da su zato uključena i javna preduzeća "Srbijagas", "Telekom" i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju.

Članovi Komisije razgovarali su i o narednoj fazi projekta u koju će biti uključene dodatne lokalne samouprave, u skladu sa čim je Komisija donela odluku da se započne sa izradom nove procene potreba u gradovima i opštinama širom Srbije.

Komisija je podsetila da je ogledni stan na lokaciji "Zemunske kapije" od 18. juna otvoren na uvid svim zainteresovanim pripadnicima snaga bezbednosti.

Najnovije vesti