U ponedeljak počinje rekonstrukcija paviljonske bolnice u Vranju

Rekonstrukcija paviljonskog dela bolnice u Vranju trebalo bi da počne u ponedeljak, najavila je direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić.

Ona je u izjavi za lokalnu RTV Zbog toga će povremeno dolaziti do premeštanja službi kao što je to bio slučaj proteklih dana sa bolničkom laboratorijom.

U prizemlju Internog odeljenja biće i internistički kabineti, a specijalistička služba ubuduće će raditi u internističkom dispanzeru Doma zdravlja.

Internistička prijemna ambulanta, pak, ubuduće će takođe biti u prizemlju, ali na suprotnoj strani prema neurološkoj ambulanti.

Tu će takođe biti laboratorijska ambulanta gde će se uzimati krv svim pacijentima koji treba da urade analize.

Sva odeljenja stare bolnice, osim psihijatrije, biće adaptirana.

- Kako se ne bi remetio rad sa korona pacijentima, predstoji izgradnja specijalističkog, prijemnog i dijagnostičkog dela bolnice, između bolničke laboratorije i zgrade gde se nalazio PTO - rekla je Antićeva.

Kada je reč o rekonstrukciji paviljonskog dela bolnice u Vranju biće izgrađen centralni hol, novi objekat, koji će biti glavni ulaz u rekonstruisanu i obnovljenu bolnicu.

Tu će biti smešteni infopult sa polikliničkim i internističkim ambulantama.

Planira se nadogradnja postojećih paviljonskih jedinica, odnosno nadogradnja objekata iznad ortopedskog, urološkog, očnog i internog odeljenja.

Rekonstrukcija obuhvata oko 14.000 kvadrata.

Vrednost ugovora je 1,4 milijarde dinara.

Završetak radova planira se za 730 radnih dana.

Najnovije vesti