U petak Re-organizacija u Galeriji Narodnog muzeja

Izložba pod nazivom "RE: organizacija", autora Ljubomira Vučinića, Željke Momirov i Đorđa Arnauta, biće otvorena u petak 16. novembra u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Projekat RE: organizacija je kolaborativno-koncepcijska likovna aktivnost umetnika orijentisanih ka aspektu art instalacije.

Reč je o umetničkim aktivnostima u reorganizaciji namenskih galerijskih prostora, organizovanih po konvenciji zid-slika.

Glavni cilj projekta je umetničko-istraživački rad zasnovan na specifičnim iskustvima umetnika na različitim lokacijama, a u formalnom smislu orijentisan je na sagledavanje korelacije objekat-prostor.

Otvaranje je zakazano za petak 19 sati.

Novosađanka Željka Momirov diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1987. godine u Beogradu, katedra vajarstva, smer skulptura u prostoru i arhitekturi. Umetnički je rukovodilac Blok galerije iz Novog Beograda gde živi i stvara.

Ljubomir Vučinić rodio se i završio Akademiji umetnosti u Novom Sadu, osnovne i magistarske studije grafike. Od 2005. godine bavi se pedagoškim radom na istoj instituciji u zvanju vanrednog profesora za oblast crtež. Umetnički radovi ovog autora nalaze se u značajnim zbirkama i kolekcijama od javnog značaja u zemlji i inostranstvu.

Beograđanin Ðorđe Arnaut diplomirao je na Odseku skulptura u prostoru i arhitekturi beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti, na katedri vajarstva. Predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju u Republici Srpskoj.

Najnovije vesti