U petak akcija NURDOR-a u centru Vranja


Svakog 15. februara, svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno će organizovati humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije.

- Ovim putem pozivamo Vranjance da dođu u petak, 15. februara u 12 časova, na plato pored Robne kuće i svojim prisustvom se pridruže borbi svih nas za one kojima je naša podrška neophodna.

Svoje sugrađane pozivamo i da se priključe kampanji “I ja se borim” i doniraju sredstva slanjem SMS poruke na broj 1150 - kažu u NURDOR-u Vranje.

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja, tokom kojih je kroz udruženje prošlo više od 1500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, a više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest.

Izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1000 posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

Najnovije vesti