U okrugu 23 novozaražena, najviše ih je u Surdulici

Virusom kovid-19, prema statistici za protekla 24 sata, zarazilo se 6 stanovnika Vranja, 7 manje u poređenju sa prethodnim danom, saopšteno je u nedelju iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na području Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) testirane su za dan ukupno 192 osobe (dan pre 222) i analize su pokazale da su 23 (isti broj kao juče) inficirane koronavirusom.

Više od Vranja imala je Surdulica - 7 novozaraženih za dan.

Petoro ih je iz Vladičinog Hana, 3 iz Bosilegrada i po jedan iz Bujanovca i Preševa.

U Trgovištu nije bilo registrovanih slučajeva zaražavanja u protekla 24 sata.

ATD: Procenat zaražavanja 14,3 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju obavljena su za dan ukupno 63 pregleda (dan ranije 70), a 26 su bili tzv. prvi (dan ranije 28), dok su ostali bili kontrolnog tipa. Na antigenskom testiranju od 28 testova (dan ranije 29) njih 4 (juče 5) su bili pozitivni na virus kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 14,3 dok je dan ranije iznosio 17,2.

Na Odeljenju psihijatrije vranjske bolnice, jedinom koje zbrinjava kovid pacijente, trenutno se leči 15 osoba, 3 manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Kiseoničku potporu zbog otežanog disanja koristi 11 pacijenata, jedan manje nego juče.

U protekla 24 sata u bolnici nije bilo novih prijema, a otpušten je 1 pacijent.

Preminule su u poslednja 24 sata dve kovid pozitivne osobe, posle nekoliko dana bez smrtnih ishoda.

Dvoje novozaražene dece za dan

U Dečjoj kovid ambulanti u protekla 24 sata urađeno je ukupno 20 pregleda (dan ranije 23) - u 17 slučajeva radilo se o tzv. prvom, dok su 3 pregleda bila kontrolna. Na kovid 19 je za dan testirano 18 dece i 2 su bila pozitivna na koronavirus (dan ranije 4). Pozitivna deca su školskog uzrasta.

Najnovije vesti