U novembru 91 slučaj korone u Bujanovcu, iz zdravstva traže vanredne mere

Vranje - Epidemiološka situacija u vezi sa koronavirusom u Bujanovcu naglo se pogoršava i preti da eskalira, a među obolelima ima i dece, javlja portal Bujanovačke.

Direktorka tamošnjeg Doma zdravlja Daliborka Pavlović predložila je uvođenje vanrednih mera u opštini, rečeno je na sednici Kriznog štaba u ponedeljak, koja je zakazana zbog loše epidemiološke situacije na teritoriji Bujanovca.

Kako je rekla dr Pavlović, od četvrtka 12. novembra pa do nedelje registrovano je 25 novoinficiranih, dok se čeka 20 rezultata testiranja.

- Možemo konstatovati da se nalazimo u nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, pa predlažemo Štabu uvođenje vanrednih mera kako situacija ne bi eskalirala - rekla je Pavlović.

Tokom novembra u Bujanovcu je zabeležen 91 slučaj zaražavanja, dok ih je tokom oktobra bilo 15.

Dodala je da je je tokom novembra u kovid ambulanti obavljeno 737 pregleda.

Kako je navela, među obolelima ima i dece, a u samom Domu zdravlja vlada "mini epidemija" jer ima još četiri zaražena, ukupno 30.

- Tražimo poštovanje mera, pre svih distance, nošenje maski i izbegavanje kontakata jer je to jedini način da izbegnemo još veću eskalaciju - rekla je doktorka Pavlović.

Najnovije vesti