U Neradovcu uspešno organizovana akcija Ponovo radi Dom kulture

Prvi kulturni događaj održan je proteklog vikenda u Domu kulture u Neradovcu nadomak Vranja nakon petnaest godina odustva bilo kakvog sličnog formata, saopšteno je iz Udruženja Aktivisti iz komšiluka koje je i realizovalo ovu akciju.

"Meštani su bili zadovoljni što su makar na trenutak uživali u prikazanom sadržaju i iskoristili priliku i da se iz izloženih starih fotografija prisete prošlih vremena i lepih trenutaka koji su nastali kad je zgrada Doma kulture bila puna života.

Pored isticanja tridesetak predloga o budućoj nameni objekta, meštani su složni u želji da ovaj svojevrsni kulturni spomenik ponovo oživi i da bude dostupan velikom broju ljudi", navode "Aktivisti".

Događaju u Neradovcu prisustvovala je Izabela Savić, gradska većnica za kulturu i turizam, pa je, kako navode iz udruženja, pokrenut i dijalog meštana i lokalne samouprave o najboljem mogućem rešenju za objekat Doma kulture.

"To je bio i glavni cilj ovog događaja.

Ponosni smo što smo uspeli da organizujemo prvi korak u rešavanju problema i što smo omogućili meštanima da se u direktnom dijalogu sa predstavnicima gradskih institucija njihovo mišljenje jasnije čuje.

Očekujemo nastavak razgovora po ovom pitanju, jer je i ideja i mogućnosti zaista mnogo", navodi se u saopštenju Aktivista iz komšiluka.

Ova akcija organizovana je u sklopu projekta "Šta nam teško" koji sprovode Mladi istraživači Srbije, u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Najnovije vesti