U Neradovcu besplatni treninzi košarke i fudbala za najmlađe

Iz Udruženja građana Aktivisti iz komšiluka u Vranju saopšteno je to udruženje počinje da organizuje besplatne treninge košarke i fudbala za decu uzrasta od 8 do 12 godina.

Treninzi će biti organizovani u saradnji sa KK Panteri i Školom fudbala Prestiž, koji će delegirati trenere za rad sa decom.

Mesto održavanja treninga biće sportski teren u Neradovcu, dok je početak treninga planiran za četvrtak 2. septembra od 18 časova (košarka) i 19 sat (fudbal).

Za prvih 30 mališana obezbeđen je poklon, majica udruženja.

Prijava dece moguća je na mail udruženja [email protected] do srede u ponoć", saopštavaju iz udruženja.

Akcija besplatnih treninga ima simbolični naziv "Moj prvi trening", jer je cilj da mališani koji do sada nisu imali prilike da treniraju da se prvi put oprobaju u radu sa profesionalnim trenerima.

"Stav našeg Udruženja je da deci treba omogućiti da se besplatno bave sportom u školskom uzrastu.

Materijalne mogućnosti roditelja ili odrastanje u vangradskim sredinama, deci ne sme da predstavlja ograničenje za bavljenje sportom, jer je sport baš u tom uzrastu ključan za zdravlje i pravilan rast i razvoj.

Školski sport mora da bude raznovrsniji i da sa decom rade profesionalci koji mogu pravilno da se brinu o njima.

Ovu akciju smo organizovali kako bismo pokazali interesovanje dece za sport, uz apel da se svoj deci školskog uzrasta obezbede besplatni treninzi što više različitih sportova", navode "Aktivisti".

Završetak futsal turnira u Neradovcu

U četvrtak je planiran i završetak noćnog turnira u futsalu "Neradovac 2021", saopštavaju iz udruženja. Utakmica za treće mesto je u 20, a veliko finale u 21 sat.

Sve aktivnosti Udruženje realizuje preko projekta "Angažovanjem resursa zajednice do stvaranja društvenih sadržaja" koji je izabran na programu Aktivne zajednice kao jedan od 10 projekata koji se finansiraju od ukupno 200 prijavljenjih iz cele Srbije.

Projekat Aktivne Zajednice realizuje Trag fondacija, dok su celu organizaciju podržali meštani svojim angažovanjem i privredni subjekti sponzortvom.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...