U nedelju obeležavanje 110 godina od Kumanovske bitke

Manifestacija povodom obeležavanja 110 godina od Kumanovske bitke biće održana u nedelju 23. oktobra na lokaciji Zebrnjak, kod Kumanova u Severnoj Makedoniji sa početkom u 12 sati.

Parastos poginulim srpskim vojnicima u Kumanovskoj bici služiće episkopi i sveštenstvo SPC, saopšteno je iz Organizacionog odbora za obeležavanje ove manifestacije.

U programu svečanosti nastupiće glumci vranjskog Pozorišta Bora Stanković, grupa Izvor, hor Muzičke škole Stevan Mokranjac, kao i majstor trube Stefan Mladenović.

Programom je predviđeno prisustvo najviših državnih zvanica Republike Srbije (RS) i Makedonije, a okupljenima će se obratiti ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Na Zebrnjaku biće i rukovodstvo Grada Vranja, predstavnici političkog i privrednog života Grada, boračkih udruženja i Policijske uprave Vranje.

Početak manifestacije je u 12 sati.

Organizator događaja je Odbor Vlade Republike Srbije i Ambasada RS u Republici Severna Makedonija, dok je nosilac programskih aktivnosti Grad Vranje u saradnji sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja, a pod pokroviteljstvom predsednika RS Aleksandra Vučića.

Najnovije vesti