U najavi deset grantova za žensko preduzetništvo

Aktivnosti za realizaciju projekta "Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva" promovisane su u petak, u velikoj sali Skupštine grad Vranja.

- U okviru projekta predviđena je nefinansijska i finansijska podrška za nezaposlene žene, vlasnice MSPP i preduzetnice sa teritorije grada Vranja.

Podrška se ogleda u edukaciji, mentorstvu, podeli najmanje 10 grantova i organizovanju sajma za dobitnice grantova.

Gradska većnica za socjalnu politiku i lokalnu samoupravu Danijela Milosavljević kazala je da je za realizaciju ovog projekta republička Vlada izdvojila 4,5 miliona dinara, a grad Vranje blizu 500.000.

- U toku je prva faza projekta, a odnosi se na javni poziv koji je već raspisan - rekla je većnica Milosavljević.

Ona je podsetila da je grad od Vlade dobio još jedan projekat koji se odnosi na upoznavanje sa Evropskom poveljom za rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou, kao i na edukaciju 30 žena iz marginalizovanih grupa koje će imati obuku za pisanje biznis projekta.

U ime Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga na skupu su govorili projekat menadžer Igor Milošević, koordinator projekta Dušan Petrović i član projektnog tima Biljana Stojanović.

Oni su predstavili projekat i planirane aktivnosti kao i uslove Javnog poziva i postupak popunjavanja obrazaca neophodnih za apliciranje u okviru navedenog poziva.

Projekat zajedno realizuju Grad Vranje i Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga doo Vranje, uz finansijsku podršku Vlade Republike Srbije - kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Najnovije vesti