U Ekonomskoj će početi da radi Centar za socijalno preduzetništvo

Centar za socijalno preduzetništvo u srednjoj Ekonomsko-trgovinskoj školi u Vranju biće otvoren u utorak 15. mart u 13 časova, potvrdio je direktor ove škole Mome Andonović.

Centar će biti otvoren u sklopu projekta Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih, kojeg na lokalu realizuje Ekonomsko – trgovinska škola, u partnerstvu sa Srednjim opštinskim učilištem Pero Nakov u Kumanovu i Centrom za regionalnu saradnju i održivi razvoj Eko Balkan u Ljigu.

"Projekat se finansira sredstvima u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć IPA II programa prekogranične saradnje između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije.

IPA II podržava prekograničnu saradnju s ciljem promovisanja dobrosusedskih odnosa, podsticanja evropskih integracija i promovisanja društvenog i ekonomskog razvoja.

Programska oblast se nalazi u centralnom i južnom delu Balkanskog poluostrva; s jedne strane obuhvata južni deo centralne Srbije sa Jablaničkim i Pčinjskim okrugom i, s druge strane, severoistočni deo Republike Severne Makedonije i deo regiona Skoplje.

Prihvatljiva oblast pokriva 10.197 kilometara kvadratnih, sa oko 732.000 ljudi koji žive u 30 opština", suština je ovog projekta.

Opšti cilj programa jeste jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezujući ljude i resurse na održiv način.

Tokom otvaranja Centra za socijalno preduzetništvo biće predstaven projekat i održana predavanja sa temama Socijalna ekonomija i Socijalno preduzetništvo.

Najnovije vesti