U Bugarsku uz negativan PCR test

Vranje - Iako je prvobitno bilo planirano da zabrana ulaska u Bugarsku bude na snazi do 31. jula, Ministarstvo zdravlja ove susedne zemlje odlučilo je da se granice otvore tri dana ranije, a za državljanje Srbije uslov za ulazak u Bugarsku je negativan PCR test ne stariji od 72 sata, pišu Južne vesti.

Kako je saopšteno na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji, građani zemalja Evropske Unije i pojedinih država drugih kontinenata, mogu da uđu u Bugarsku bez ikakvih testiranja, dok je za turiste iz Moldavije, Severne Makedonije, Izraela, Kuvajta i Srbije obavezno da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Kako prenosi Bugarski nacionalni radio (BNR) lider tamošnje partije NFSB Valeri Simeonov rekao je na brifingu u Vladi da je odluka doneta na molbu turističke branše, a da turisti, između ostalih i iz Srbije mogu da uđu u susednu zemlju bez odlaska u karantin od 14 dana.

Podsetimo, zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji, Bugarska je 16. juna zabranila ulazak stranaca, a zabrana je trebalo da bude snazi do 31. jula.

Tri dana ranije zabrana je ukinuta, pa je Bugarska tako postala moguća destinacija srpskih turista za letovanje.

Najnovije vesti

Foto ilustracija MUP Predato 78.000 komada oružja »

Vranje - Građani Srbije nelegalno oružje mogu predati još u sredu i četvrtak 7. i 8. juna bez krivičnih posledica, saopš...