U Bugarsku uz negativan PCR test

Vranje - Iako je prvobitno bilo planirano da zabrana ulaska u Bugarsku bude na snazi do 31. jula, Ministarstvo zdravlja ove susedne zemlje odlučilo je da se granice otvore tri dana ranije, a za državljanje Srbije uslov za ulazak u Bugarsku je negativan PCR test ne stariji od 72 sata, pišu Južne vesti.

Kako je saopšteno na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji, građani zemalja Evropske Unije i pojedinih država drugih kontinenata, mogu da uđu u Bugarsku bez ikakvih testiranja, dok je za turiste iz Moldavije, Severne Makedonije, Izraela, Kuvajta i Srbije obavezno da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Kako prenosi Bugarski nacionalni radio (BNR) lider tamošnje partije NFSB Valeri Simeonov rekao je na brifingu u Vladi da je odluka doneta na molbu turističke branše, a da turisti, između ostalih i iz Srbije mogu da uđu u susednu zemlju bez odlaska u karantin od 14 dana.

Podsetimo, zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji, Bugarska je 16. juna zabranila ulazak stranaca, a zabrana je trebalo da bude snazi do 31. jula.

Tri dana ranije zabrana je ukinuta, pa je Bugarska tako postala moguća destinacija srpskih turista za letovanje.

Najnovije vesti