U avgustu humanitarni bal za decu koja su ostala bez roditelja tokom pandemije

Humanitarni bal, uz prodaju razne robe, hrane i pića po simboličnim cenama i postavljenom kutijom za direktne novčane donacije, biće organizovan 20. avgusta u Gradskom parku u Vranju za pomoć deci koja su tokom pandemije zbog koronavirusa ostala bez jednog ili oba roditelja.

Iz Ženskog solidarnog fronta koji je na čelu organizacije navode da će bal, uz crveni tepih, lampione i muziku biti organizovan na godišnjicu smrti Diane Budisavljević, koja je iz logora NDH spasila na hiljade srpske, jevrejske i romske dece.

Zbog toga će Vranje dobiti i prvi mural posvećen Diani Budisavljević u Srbiji, što će biti donacija pojedinaca koji su se odazvali akciji.

"Akcijom želimo da damo podršku deci koja su tokom pandemije bila primorana da prerano odrastu.

Posetioci bala će moći da kupe vaučere za medicinske preglede, laboratorijske analize, ali i da nabave umetničke slike lokalnih poznatih autora po mnogo nižoj ceni od tržišne.

Neki od vaučera koji će moći da se kupe su za članstvo u teretani, frizerske i kozmetičarske usluge, hranu, piće, nameštaj, garderobu, aksesoare, obuću, knjige, parfeme", poručuju iz Ženskog solidarnog fronta.

Pozivu da budu humani ovim povodom odazvale su se 84 firme i pojedinci koji će deo novca uplatiti na namenski humanitarni račun.

Organizatori su pozvali i sve ostale firme i građane da daju svoj doprinos organizaciji humanitarnog bala.

Događaj će podržati rukovodstva Grada Vranja.

Najnovije vesti