U četvrtak će se ponoviti izbori u Trnovcu: Albanska manjina može do jednog poslaničkog mandata

Vranje - Ponovljeni parlamentarni izbori na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu biće održani u četvrtak 28. aprila, odlučila je Republička izborna komisija (RIK).

Odlukom o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike utvrđeno je štampanje 1.089 glasačkih listića.

Na ovom biračkom mestu glasanje je poništeno presudom Upravnog suda, od 21. aprila, nakon žalbe Koalicije Albanaca doline.

"Komisija je Odluku o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike.

Glasački listići štampaće se na papiru bele boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na papiru boje kajsije", saopšteno je iz RIK-a.

Ponavljanjem glasanja Koalicija Albanaca doline dobila je još jednu šansu da osvoji poslanički mandat, za šta im, po njihovim procenama, fali 400 do 500 glasova.

Portal Bujanovačke podseća da je nakon izbora 3. aprila i ponavljanja glasanja na 54 biračka mesta 16. aprila Koalicija imala 9.693 glasa.

Na biračkom meste na kojem se ponavlja glasanje prvobitno su dobili 226 glasova, uz izlaznost od 23 odsto.

Zahtev koalicije čiju izbornu listu predvodi Šaip Kamberi da se zbog nepravilnosti ponove izbori i u selu Zarbince odbile su sve tri nadležne instance – OIK, RIK i Upravni sud.

Najnovije vesti