Učenici iz deset gradova na regionalnom takmičenju iz elektrotehnike u Vranju

U Tehničkoj školi u Vranju otvoreno je 26. Regionalno takmičenje učenika srednjih elektrotehničkih škola iz elektrotehnike, elektronike i energetske elektronike.

Otvarajući takmičenje, zamenica gradonačelnika Zorica Jović rekla je da ova škola ima veliki značaj, ne samo za Vranje već i ceo region.

"Dragi učenici, iskoristite ovaj dan na najbolji mogući način, jer vi posedujete znanje koje je najveće bogatstvo i koje vam niko ne može oduzeti.

Potrebno je da ga stalno nadograđujete, stičete nova iskustva i jednog dana to znanje primenite na pravi način u svojoj lokalnoj zajednici.

Lokalna samouprava će uvek pružiti punu podršku svim školama, jer je obrazovanje veoma važno za sveukupni razvoj društvene zajednice.

Želim vam puno uspeha u današnjem natecanju i neka najbolji pobedi”, rekla je Jović.

Dalibor Bogdanović, direktor Tehničke škole u Vranju, zahvalio se Zajednici elektrotehničkih škola Srbije na ukazanom poverenju da Tehnička škola bude domaćin ovog prestižnog takmičenja i poželeo učesnicima mnogo uspeha.

Sekretar Zajednice elektrotehničkih škola Srbije Nebojša Sokolović istakao je da su u Tehničkoj školi Vranje najbolji predstavnici svojih škola i da će imati mogućnost da iskažu svoj talent i ljubav prema elektrotehnici.

"Svi ste vi ovde pobednici i iskoristi današnji dan i za lepo druženje i lepe uspomene iz Vranj", naglasio je Sokolović.

Na takmičenju učestvuje 40 učenika iz Pirota, Kladova, Zaječara, Bora, Niša, Aleksinca, Prokuplja, Kosovske Mitrovice, Leskovca i Vranja.

Nakon svečanog otvaranja, učenici imaju na raspolaganju dva sata za rešavanje zadataka.

Rezultati će biti istaknuti na oglasnim tablama u školi do 17.30 sati, za kada je predviđena i svečana dodela diploma.

Najnovije vesti