Učenici iz Belgije, Holandije i Albanije u ponedeljak gosti vranjske gimnazije

U sklopu projektne aktivnosti razmene mladih Gimnazija Bora Stanković biće u ponedeljak 9. decembra domaćin šezdesetoro mladih iz Belgije, Holandije i Albanije.

Učenici iz ovih zemalja, a neki od njih boraviće u uzvratnoj poseti vranjskim gimnazijalcima, biće gosti ove škole u ponedeljak vremenu od 13.30 do 16.30 časova.

- Tokom posete učenici i gosti iz inostranstva imaće priliku da se upoznaju sa školom, sistemom školovanja u Srbiji, iskustvima u radu Đačkog parlamenta, omladinskim aktivizmom, planovima vezanim za moguće projekte kako bismo sa njima podelili važne informacije vezane za međusobnu saradnju.

Ovakav vid komunikacije između mladih, pokazalo se i dosad, i te kako je koristan, a razmena učenika ima veliki kulturološki, međunarodni i obrazovni značaj - rekla je u izjavi direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Gimnazija je u proleće prošle godine započela saradnju sa BGTU Šuhov u Rusiji.

Tada je grupa od 30 studenata iz Belgoroda, sa Univerziteta Šuhov, podržala svojim prisustvom otvaranje Ruskog kutka u Gimnaziji Bora Stanković u Vranju.

Gimnazija Bora Stanković i Univerzitet "Šuhov" potisali su sporazum o saradnji kada je delegacija gimnazija bila gost ovog ruskog univerziteta u februaru ove godine.

Najnovije vesti