Učenice iz Vranja pobednice državnog konkursa Svetosavlje i naše doba

Minja Stanković, učenica sedmog razreda OŠ Vuk Karadžić u Vranju osvojila je prvu nagradu za najbolji rad u kategoriji od petog do osmog razreda, na 26. Međunarodnom literarnom konkursu „Svetosavlje i naše doba“ u Novom Sadu.

Na istom konkursu, drugo mesto pripalo je Brankici Nikolčov, učenici osmog razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji.

Ovogodišnja tema bila je „Zaveštanja Svetog Simeona“.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Lidija Ristić, koja je i Minjin mentor, kaže za Vranje News da je konkurencija bila velika, jer su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz cele države, Republike Srpske i deca srpskih škola u rasejanju.

- Utisci su posebni, jer smo od svih prisutnih dobili pohvale i priznanja, a za pohvalu je i doček koji su organizatori pripredili u subotu za ​​sve nagrađene.

Verujem da smo na najbolji mogući način predstavljale naš grad, škole i ukazale na značaj obrazovanja – kaže Ristićeva.

Brankičin mentor je profesorka Aleksandra Aleksić Stoilković.

Organizatori takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Kolo srpskih sestara Eparhije bačke, Odbor za veronauku Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Udruženje vojvođanskih učitelja.

Najnovije vesti