Tužilaštvo predložilo pritvor za Grka koji je uhapšen sa marihuanom

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju predložilo je da se grčkom državljaninu, koji je uhapšen na prelazu Preševo sa 31,6 kilograma marihuane, odredi pritvor do mesec dana, saopšteno je iz VJT u četvrtak.

"Osumnjičeni grčki državljanin, nakon zadržavanja u Policijskoj upravi Vranje, saslušan je pred zamenikom višeg javnog tužioca u Vranju i tom prilikom se branio ćutanjem", saopštavaju iz VJT.

On se sumnjiči za krivično delo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 246, stav 1 Krivičnog zakonika, za koji je zaprećena kazna zatvora od dve do dvanaest godina.

Iz VJT podsećaju da je grčki državljanin (57), iz grada Kilkisa, uhapšen na drumskom graničnom prelazu Preševo, na ulazu u Republiku Srbiju, dok je upravljao kamionom sa prikolicom bugarskih registarskih tablica na relaciji Grčka – Nemačka.

U kamionu je prevozio masline u salamuri, kao i materijal za pakovanje i rezervne delove za kamion.

"U namenski prepravljenom kompresoru za vazduh, koji je prevozio kao deo robe u prikolici, neovlašćeno je radi prodaje prenosio opojnu drogu marihuana, u bruto količini od 31 kilogram, 652 grama, upakovanu u 29 pvc paketa", piše u saopštenju iz VJT.

Najnovije vesti