Tužilaštvo predložilo doživotnu kaznu za Vranjanca okrivljenog za ubistvo supruge

Kaznu doživotnog zatvora za okrivljenog D.P. (1977) iz Vranja predložilo je Više javno tužilaštvo (VJT) u završnoj reči pred krivičnim većem vranjskog Višeg suda, za učinjena krivična dela teško ubistvo i dva krivična dela nasilje u porodici.

Po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju, od jula 2022. godine, protiv D.P. iz Vranja, vodi se sudski postupak zbog krivičnog dela teško ubistvo (iz člana114, stav 1, tačka 10 Krivičnog Zakonika).

On je optužen da je 23. marta prošle godine s umišljajem lišio života svoju suprugu S.P, navode iz VJT.

U optužnici iz tužilaštva navode da je suprugu "prethodno zlostavljao".

"Takođe, sudi mu se i zbog dva krivična dela nasilje u porodici, koja je učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom, dana 6. marta 2022.

Krivični postupak pred Višim sudom u Vranju protiv D.P. je završen.

Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je izvršeno teško ubistvo, u stanju smanjene uračunljivosti ali ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti usled alkoholne opijenosti, zatim da je prethodno dugi niz godina zlostavljao svoju, sada pokojnu suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život, i da je tri meseca nakon kršenja hitne mere nasilja u porodici lišio života svoju suprugu, da je prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju zbog dva krivična dela nasilje u porodici (na štetu svoje pokojne supruge i majke), to je VJT predložilo doživotnu kaznu", piše u saopštenju tužilaštva od utorka.

Objavljivanje presude optuženom zakazano je za petak 10. mart u Višem sudu u Vranju.

Najnovije vesti