Tužilaštvo o udesu kod Preševa: Osumnjičenom vozaču određeno zadržavanje

Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju u utorak je saopšteno da je na državnom putu kod sela Aliđerce, u opštini Preševo, došlo do saobraćajne nesreće, u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a dvanaest je povređeno, među kojima i vozač.

"Povređenima je ukazana lekarska pomoć u okolnim zdravstvenim ustanovama", dodaje se.

Do nesreće je došlo kada je osumnjičeni R.R. (1981) iz sela Crnotince, "u nameri pribavljanja koristi neovlašćeno obavljao tranzit 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja i usled neprilagođene brzine sleteo sa puta", piše u saopštenju.

"Vozilo se prevrnulo, kada je došlo do smrti i povređivanja lica.

Uviđaj je obavio dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, odeljenja u Bujanovcu", piše u saopštenju VJT.

Kako se dodaje, osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden dežurnom javnom tužiocu VJT u Vranju zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi (krivično delo iz nadležnosti VJT).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...