Trudnica iz Vranja noćas priključena na respirator u KC Niš

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnica iz Vranja, koja se nalazi na lečenju u Kliničkom centru (KC) u Nišu, u noći između subote i nedelje priključena je na respirator, javlja dopisnik Blica iz tog grada.

Portparol KC Niš Nikola Marković izjavio je da se trudnica iz Vranja, koja ima 34 godine, nalazi u šestom mesecu trudnoće.

- Zbog naglog pogoršanja stanja intubirana je noćas i priključena na respirator.

Ona je smeštena na intenzivnu negu Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u novoj zgradi Kliničkog centra.

Nalazi se u izolacionom boksu, odvojena od ostalih pacijenata preventivno pošto je bila pozitivna, pa negativna na COVID - kazao je on.

JOŠ DVE TRUDNICE U KC NIŠ

Marković je kazao da je na respiratoru u KC Niš i dalje i trudnica koja ima 27 godina (na Ginekološko akušerskoj klinici) iz okoline Niša, koja je u sedmom mesecu trudnoće.

- Životno je ugrožena, ali je trenutno i dalje stabilno, bez pogoršanja, a beba je vitalna.Svakodnevno je konzilijarno sagledavaju lekari svih specijalnosti i ono što je načelni stav jeste to da će se o eventualnom porođaju razmišljati tek posle 32. nedelje - rekao je portparol KC.

To je druga trudnica u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja je priključena na mehaničku ventilaciju, od ukupno tri zaražene koronom koje se leče u Nišu. Treća iz Kuršumlije ima 26 godina i ona je poslednja primljena u KC Niš na lečenje. Smeštena je u stacionarnom delu nove zgrade Kliničkog centra.

- Ona je stabilna je, nije na kiseoniku, samo je prebačena zbog boljih uslova.

Rezultati testiranja pokazali su da je COVID pozitivna - rekao je Marković.

Najnovije vesti