Trinaestogodišnjoj Sari iz Vranja je potrebna naša pomoć: Pošalji 56 na 3800

Trinaestogodišnjoj Sari Milenković iz Vranja, kojoj svakodnevni zdravstveni problemi zadaju joj velike poteškoće u funkcionisanju, hitno je potrebna pomoć svih nas.

Sara je rođena 2009. godine u Vranju, gde i danas živi sa svojom porodicom.

Pohađa osnovnu školu, odličan je đak, ali je zbog zdravstvenog problema koji ima veoma često primorana da uzima lekove koji su za sada samo simptomatska terapija za ublažavanje simptoma - jake glavobolje, gotovo svakodnevne, bez obzira na doba dana i njene aktivnosti, povremene krize svesti, i sve to još uvek nema tačan uzrok javljanja i preciznu dijagnozu, navode iz fondacije Pokreni život.

"Cista pinealne žlezde koja je sasvim slučajno otkrivena na MRI pregledu mozga.

Intenzivno se prati, ali smatra se da tegobe ne potiču od nje.

Iz tih razloga dobila je mišljenje lekara iz inostranstva da je neophodno uraditi dodatne dijagnostičke procedure i pretrage kako bi se otkrio tačan uzrok svih Sarinih tegoba i kako bi se odlučilo o preciznoj terapiji koja bi je učinila manje zabrinutom i srećnom.

Sara ima predložene preglede od neurohirurga, oftalmologa, pedijatrijskog neurologa i dopunska snimanja videoasistiranog monitorizovanog EEG-a, snimanje krvnih sudova mozga na magnetnoj rezonanci a sve u cilju postavljanja tačne dijagnoze u univerzitetskoj bolnici u Turskoj.

Za sve predloženo neophodna su joj novčana sredstva", navode iz ove fondacije.

Uz apel za humanost svim Vranjancima i stanovnicima okolnih opština, pa i celoj Srbiji da se priključe akciji, u nastavku možete pogledati na koje se sve načine može pomoći trianestogodišnjoj Sari.

Kako pomoći

Slanjem 56 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001491970-10

Uplatom na devizni račun:160-6000001492752-89

IBAN: RS35160600000149275289

SWIFT: DBDBRSBG

Paypal.me/pokrenizivotsrb

Najnovije vesti