Tridesetak prijava o šteti posle nevremena u Vranju

Građani Vranja, posle snažnog nevremena u utorak uveče, u sredu su Komunalnoj policiji u Vranju podneli tridesetak prijava štete na objektima i drugoj imovini, potvrdio je u izjavi za Vanje News načelnik Ivica Tašković.

On je apelovao na građanstvo da ne podiže paniku u ovakvim situacijama jer su pojedinci, kako je kazao, "panično zahtevali momentalnu pomoć i izlazak na lice mesta od nadležnih službi".

- Moram da apelujem na građane da u mesecima kada je nevreme uobičajena stvar ne ostavljaju na terasam i balkonima saksije, neobezbeđene plastične stolice i slične predmete koj usled udara vetra mogu da padnu i povrede nekog.

Kada je reč o prijavljenoj šteti, imamo situaciju sa pokidanim kablovima za kablovsku televiziju, padom nekoliko svetlećih reklama, panoa, bilborda.

Ima oštećenja saobraćajne signalizacije, štete na krovovima, polomljenih zastora na autobuskim stajalištima i slično.

Ipak, štete velikih razmera nije bilo - rekao je Tašković za naš portal.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom koja je prerasla u ledenu kišu zahvatilo je Vranje u utorak oko 19.15 časova.

Vetar je na momente bio orkanske jačine i u pojedinim naseljima naneo štetu na objektima javne namene, ali i na porodičnim kućama i zgradama.

Silina vetra opala je u utorak oko 20 časova, da bi potom počeo da pada sneg koji slabijeg ili jačeg intenzitetom pada i u sredu tokom čitavog dana.

Najnovije vesti