Tribine u Neradovcu za decu i vozače traktora: Cilj bolja bezbednost u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja i udruženje Aktivisti iz komšiluka organizovali su u sredu 20. jula dve tribine o bezbednosti u sabraćaju, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Prva tribina održana je na sportskom terenu u Neradovcu i bila je namenjena deci uzrasta od 6 do 12 godina.

"Mališani su imali priliku da na postavljenom poligonu nauče osnovna pravila o bezbednom učešću u saobraćaju koja će im pomoći da se bezbednije i odgovornije ponašaju u saobraćaju", navode Aktivisti.

Na tribini je učestvovalo 36 mališana.

Tribina za traktoriste održana je u sali Mesne zajednice Neradovac, na kojoj su meštani tog, ali i okolnih sela kroz edukativne video materijale saznali koji su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju poljoprivredna vozila.

"Informacije dobijene na tribini omogućiće im da bezbedno učestvuju u saobraćaju dok koriste svoje poljoprivredne mašine.

Svim prisutnima podeljene su rotacije koje će njihove priključne mašine učiniti vidljivijim u saobraćaju, što će povećati ukupnu bezbednost svih učesnika u saobraćaju", navode iz ovog udruženja.

Cilj ovih edukativnih tribina bio je da meštanima Neradovca, najmlađima i vozačima traktora, koji predstavljaju najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju utičemo na poboljšanje bezbednosti dok obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

Organizacija tribine je deo projekta Bezbedno naselje - bezbedna omladina, koji se realizuje poslednjih šest meseci uz finansijsku podršku Evropske unije", rekao je Uroš Ilić, predsednik udruženja Aktivisti iz komšiluka.

Ovo je još jedna u nizu akcija Saveta kroz koju je deci i meštanima sela Neradovac omogućeno da od stručnih lica nauče najvažnija pravila za bezbedno učešće u saobraćaju.

"Odziv mladih i meštana bije izvanredan i Savet pozdravlja inicijativu Aktivista iz komšiluka za održavanje ovih tribina, sa nadom da će ih u budućnosti biti i na drugim mestima", kazao je Ivica Ristić, član Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

Najnovije vesti