Tribina o vršnjačkom nasilju u Vranju: Prevencija najvažnija FOTO/VIDEO

Usled evidentnog porasta vršnjačkog nasilja na području grada Vranja, neophodno da se ovaj problem rešava sistemskim merama i aktivnostima, uključivanjem svih relevantnih činilaca lokalne zajednice, izjavio je u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, govoreći na tribini povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja,

U sali Skupštine grada Vranja, u okviru tribine sa temom Vršnjačko nasilje nije moj izbor, Milenković je kazao da je s tim ciljem pokrenuta inicijativa za formiranje Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja.

"Njen rad biće usmeren prvenstveno ka prevenciji nasilja među mladima.

"Ozbiljan pristup, doslednost i kontinuranost u preduzimanju mera, biće naši kriterijumi prilikom realizovanja aktivnosti u borbi sa vršnjačkim nasiljem.

Naš je cilj da se bavimo mladima, vašim potrebama i željama, uz kreiranje sigurnog ambijenta bez nasilja.

Zbog toga ćemo u narednom periodu veoma ozbiljno da se bavimo problemom vršnjačkog nasilja, jer nam je važno da odrastate zdravo i sigurno.

Jer, samo se na taj način stvaraju uslovi za ostvarivanje vaših ciljeva, postizanja dobrih rezultata i napredovanja u svakom smislu“, dodao je Milenković.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović istakla da je Grad Vranje jedan od prvih koji je na otvoren način preduzeo aktivnosti na rešavanju problema vršnjačkog nasilja.

"Želim da naglasim da rešenje problema uvek treba da bude nejbezbolnije, putem razgovora, dogovora i druženja i da je najvažnije da kažete NE vršnjačkom nasilju“, rekla je Jović.

Sanja Dimić, stručni saradnik Crvenog krsta, rekla je da je uloga ove organizacije važna jer okuplja mlade volontere iz osnovnih i srednjih škola koji se angažuju i bave ovom problematikom.

Suzana Pantović iz Udruženja građana Nexus rekla je da je ovo lokalno udruženje član Mreže za suzbijanje vršnjačkog nasilja.

Predavanje o temi Vršnjačko nasilje nije moj izbor na kraju tribine održala je Jelena Tasić, savetnica iz Ministarstva prosvete.

Program obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, završava se u petak predstavom Daj sebi priliku da me upoznaš u Pozorištu Bora Stanković.

Početak je zakazan za 18 sati, a ulaz je besplatan.

I.Đ.

Rad Vranje News-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".

Najnovije vesti