Tribina: Kako da vlast govori jezikom građana

Budući da građani iz svog džepa finansiraju rad lokalnih i državnih vlasti, treba da znaju i kako se taj dinar troši.

S ciljem da građani konačno dobiju veći uticaj na odluke koje se tiču njih, a koje donose vlasti čiji je rad finansiran od tih istih građana, Nacionalna koalicija za decentralizaciju kao partner organizacije CRTA, u sklopu projekta "Građani imaju moć" organizovaće uličnu akciju i tribinu "Kako da vlast govori jezikom građana – kako da Vranjanci dobiju svoje pozorište?" u četvrtak, 11. aprila u Vranju.

Ulična akcija održaće se na glavnom šetalištu ispred Robne kuće u periodu od 12 do 14 sati, saopšteno je iz Odbora za ljudska prava u Vranju.

- Građani će moći da se informišu o tome kakav jeste, a kakav bi trebalo da bude odnos vlasti i građana, potpišu peticiju podrške većem učešću građana u odlučivanju i dobiju koristan i atraktivan aktivistički poklon.

Tribina "Kako da vlast govori jezikom građana – kako da Vranjanci dobiju svoje pozorište?" održaće se od 18 sati u Javnoj biblioteci Bora Stanković (odeljenje Periodike).

O uticaju građana na odluke vlasti i potrebi da grad Koštane i Bore Stankovića što pre konačno dobije Narodno pozorište za čiju su obnovu građani donirali novac govoriće Vojkan Ristić, dopisnik lista "Danas" iz Vranja i predstavnik lokalne samouprave.

Moderator razgovora biće Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Najnovije vesti