Tri sestre u utorak uveče na repertoaru vranjskog teatra

U Pozorištu Bora Stanković u Vranju u utorak uveče biće odigrana predstava domaćeg ansambla "Tri sestre", koju je po tekstu Antona Pavloviča Čehova režirao makedonski reditelj Trajče Gjorgiev.

Predstava je prošle godine, posle uspešnog učešća na festivalu "Lipecke pozorišne svečanosti" u Lipecku, gde je osvojila Gran pri, uvrštena i u selekciju festivala "Akademia" u Omsku, u Rusiji.

Početak predstave u utorak zakazan je za 20 sati ne velikoj sceni vranjskog teatra.

REČ REDITELJA

Da li je bolji život... Tamo negde vani. Da li je smisao života daleko od nas. Poći i naći ga? Ili je to čežnja koja postoji kod svakoga od nas. Duboko u sebi znamo i sigurni smo da sve zavisi od nas samih, ali ipak, nekako bolje zvuči, izgleda lakše, otići i predati se tom dalekom, nepoznatom, primamljivom prostoru Moskve, Njujorka, Singapura, Guangžua, Montereja… Zato što su tamo drugačiji mirisi, drugačije ljubavi, ljudi, zemlja, voda... Kakva laž! Kakva velika obmana. Taj osećaj bespomoćnosti i beznadežnosti i tamo je isti, zato što smo na tom putu poneli sebe, a ne neko drugo biće... zato što je od sebe najteže pobeći. Da nam je znati! Da nam je znati!

Najnovije vesti