Tri predstave domaćeg ansambla na pozorišnom repertoaru do utorka

Tri predstave iz produkcije vranjskog treatra biće izvedene od petka do utorka na daskama Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Najpre će u petak 19. aprila od 20 časova glumci domaćeg ansambla izvesti predstavu Ludi Ljuba, koju je po tekstu Srboljuba Aritonovića režirao Dragan Živković Durge.

Predstava je premijerno izvedena na večernoj sceni vranjskog teatra u oktobru 2020. godine.

Aritonović je tekstom istoimene drame sve uradio da u komadu opet otvori večitu dilemu - hoće li žena ili neće produžiti lozu, bez obzira na životne okolnosti.

Komad Ludi Ljuba inspirisan je istinitim događajem, smešten u pedesete i rane šezdesete godine prošlog veka u Vranju.

U predstavi igra brojna glumačka ekipa domaćeg ansambla.

Scenografiju je uradio Miroslav Ilić, kostime zajedno s rediteljem Jovanka Mihajlović, a muziku Vlada Stankulović.

Za najmlađu pozorišnu publiku glumci vranjskog teatra će u nedelju 21. aprila u podne odigrati lutkarsku predstavu Nerođena devojka, u režiji Darka Kovačovskog.

Premijera Nerođene devojke bila je 5. decembra 2021. godine.

U predstavi lutkama život udahnjuju glumci Žetica Dejanović, Jelena Filipović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Jovan Veljković.

Reditelj Darko Kovačovski je i autor teksta, a Nađa Vasileva je izradila lutke.

Njeni su scenografija i kostimi.

Ovo ostvarenje igrano je na prestižnim festivalima - Festivalu pozorišta za decu Kruška u Kruševcu, Festivalu FEDU u Sarajevu i Malom Joakimu u Leskovcu.

Naposletku, kada je reč o večernjoj sceni, u utorak 23. aprila od 20 časova na repertoaru će biti predstava Ništa nećemo zaboraviti, koju je po motivima proze Vranjanke Vere Cenić režirao Jug Đorđević.

Tekstualni predložak za ovu predstavu nastao je po romanima Vere Cenić – Kanjec filjma i Ista priča - u kojima autorka krozu fiktivnu radnju prožima sopstveno iskustvo hapšenja u devetnaestoj godini života i preživljavanja Golog otoka, kao i života i odnosa prema društvu mnogo godina kasnije.

U predstavi glavni lik Bele tumači Jelena Filipović, a igraju još Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.

Osim dramaturškinje Tijane Grumić, u timu sa kojim je Jug Đorđević radio na ovom ostvarenju su scenografkinja Andreja Rondović, kostimografkinja Velimirka Damjanović i kompozitorka Julija Kasteluči.

Karte za predstave mogu se kupiti na biletarnici pozorišta ili onlajn na sajtu vranjskog teatra.

Najnovije vesti