Tri nove vatrogasne jedinice

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Vedran Tašković izjavio je u četvrtak da je u planu formiranje još tri vatrogasne jedinice na području krajnjeg juga Srbije, u Vranjskoj Banji, na Vlasinskom jezeru i na području Poljanice.

- Naš cilj je da dostignemo evropske standarde. U martu će članovi Štaba za vanredne situacije, poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite imati obuku. Očekuje nas izrada procene rizika u svim opštinama Pčinjskog upravnog okruga i zajednička izrada Studije akustičnosti – kazao je Tašković na prijemu povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, koji je za pripadnike snaga bezbednosti organizovao predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković.

Tričković je podsetio da je lokalni parlament lane usvojio Odluku o organizaciji i funkcionisanju sistema zaštite i spasavanja i civilne zaštite.

- Sa velikim zadovoljstvom ističem da smo uspeli da završimo veći deo posla. Imenovali smo poverenike i zamenike civilne zaštite, proširili krug ovlašćenih i osposobljenih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje, sagledali stanje osposobljenosti sistema javnog uzbunjivanja, formirali stručno-operativne timove po vrstama, a poseban akcenat smo stavili na izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije na teritoriji grada Vranja - rekao Tričković.

Na prijemu su o unapređenju sistema civilne zaštite govorili načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković i načelnik Centra Ministarstva odbrane major Igor Milanović.

Šef Odseka civilne zaštite Nikola Dimitrijević prezentovao je sve realizovane aktivnosti na nivou Republike Srbije i Pčinjskom upravnom okrugu, i najavio nove, poput formiranja još jednog voda za zaštitu od požara, treninge i učešće u izradi Nacionalnog plana zaštite i spasavanja.

Najnovije vesti