Tri medalje za informatičare na Balkanskoj olimpijadi, predvodila ih Vranjanka

Tri mlada srpska informatičara osvojili su medalje, a jedan je dobio pohvalu na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Dorohoju u Rumuniji, dok je rukovodilac ekipe bila Marija Tasić sa Pedagoškog fakulteta u Vranju, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Srebrnu medalju osvojio je učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu Vojislav Andrić, dok je pohvalu dobio Konstantin Pašić, učenik osmog razreda Osnovne škole Banović Strahinja u Beogradu.

Bronzane medalje pripale su Jovanu Kuleziću, učeniku osmog razreda Osnovne škole Anta Bogićević u Loznici, i Stefanu Šebezu, đaku osmog razreda Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu.

Andrić je upisao drugi razred, a Kulezić i Šebek prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu, dok Pašić sada pohađa prvi razred Računarske gimnazije u Beogradu.

Osim Marije Tasić sa vranjskog fakulteta u rukovodstvu ekipe bila je i Jelena Matejić sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Juniorska balkanska olimpijada održana je od 29. avgusta do 3. septembra.

Učestvovalo je 47 takmičara iz 12 zemalja.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Najnovije vesti