Tri delegata iz Vranja na skupštini SSP-a, usvojen plan za promenu režima

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju, na skupštini stranke održanoj 3. oktobra u Kombank dvorani, bio je zastupljen sa tri delegata.

Na skupštini stranke usvojen je Plan za obnovu Srbije, koji bi, kako se navodi, trebao da bude sproveden "posle dolaska Udružene opozicije Srbije na vlast".

Razgovarano je o merama za spasenje prezadužene Srbije koja je, kako se navodi u saopštenju GrO SSP, "od lokala pa do vrha države preplavljena korupcijom koju generiše većina funkcionera vladajuće stranke".

U razgovoru vrha SSP-a sa delegatima iz Vranja dogovoren je dolazak rukovodstva stranke na otvaranje novih prostorija vranjskog odbora, što bi trebalo da se dogodi do kraja oktobra.

ĐILAS: Za četiri godine minimalac 500 evra, plata lekara 1.500

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predstavio je na skupštini deo novog programa te stranke - "Plan za promenu režima i prve poteze nove vlasti", kojim se najavljuje da će četiri godine od preuzimanja vlasti minimalna zarada u Srbiji biti 500 evra, plata lekara najmanje 1.500, a nastavnika 1.000 evra.

- U Srbiji niko ne sme da ima manju platu od 350 evra, jer to nije dostojno čoveka. Ovim planom za četiri godine minimalna plata biće 500 evra. Napravili smo plan kako da svaki lekar ima početnu platu 1.000, nastavnici 700 evra, a vaspitačice i medicinske sestre 600. Takođe, i kako da se za četiri godine poveća plata - da nema lekara sa platom ispod 1.500 evra i nastavnika ispod 1.000. Jer je to nešto što mora da se uradi - naglasio je Đilas na Skupštini SSP u Kombank dvorani.

Najnovije vesti