Tri decenije od stradanja Krajišnika i Vranjanaca u Unki

Parastos poginulim borcima Prvog Krajiškog korpusa, među kojima su bili i mladi vojnici iz Vranja i okoline, služen je na lokaciji gde su stradali, u mestu Unka u opštini Brod.

Delegacija Vranja, sa peredsednikom Skupštine grada Dejanom Tričkovićem na čelu, prisustvovala je pomenu poginulim borcima i civilnim žrtvama otadžbinskog rata u Republici Srpskoj.

Ove godine navršava se 30 godina od početka borbenih dejstava na području opštine Brod.

Predsednik Tričković razgovarao je ovom prigodom sa načelnikom opštine Brod Zoranom Vidićem i predsednikom Skupštine opštine Aleksandrom Kruškonjićem.

U delegaciji iz Vranja bili su i predstavnici gradske organizacije SUBNOR-a.

Sećanje na 1992'

Prema podacima Boračke organizacije opštine Brod, šest pripadnika Prvog bataljona vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Srpske poginulo je u periodu od 15. do 21. avgusta 1992. godine, u operaciji za oslobođenje Broda. Na tim prostorima u periodu maj - april 1992. godine poginulo je 30 pripadnika Vojne pošte 7036/4 Vranje i jedan otac od mladog vojnika koji je došao iz Srbije da potraži sina, jer tada nisu imali nikakvih vesti o njima. Iz naselja Unka poginulo je sedam boraca, podaci su lokalne Boračke organizacije.

Najnovije vesti