TOV pristupa Turističkoj regiji jugoistočne Srbije

Turistička organizacija grada Vranja (TOV) dobila je saglasnost Skupštine grada Vranja da pristupi Turističkoj regiji jugoistočne Srbije.

Odluka je doneta na sednici gradskog parlamenta u sredu, nakon što je direktorka TOV-a Vesna Petrović obrazložila ovakvu inicijativu.

TOV je osnovana 1995. godine.

Osnovna delatnost ustanove je unapređenje i promocija lokalnog turizma, a bavi se i promocijom kulturnih i privrednih potencijala, suvenirskom i izdavačkom delatnošću, distribucijom turističko-propagandnog materijala, učešćem na berzama i sajmovima turizma, organizovanjem izleta, sportskih, kulturnih i turističkih manifestacija.

Inicijativa za formiranje Turističke regije jugoistočne Srbije potekla je u aprilu na Sajma turizma, a u Nišu održan inicijativni sastanak direktora turističkih organizacija na kome je postignut dogovor o formiranju regije koju bi činila četiri okruga – Pirotski, Nišavski, Jablanički i Pčinjski.

Cilj je ukrupnjavanje turističke ponude i zajedničko konkurisanje projektima preko IPA programa.

Ovakve regije se širom države formiraju na predlog Turističke organizacije Srbije, a predloge prethodno treba da prihvate lokalne samouprave.

Najnovije vesti